LunchlandgÄng
4 skivor (gÀrna grovt) landgÄngsbröd
smör eller margarin
4 böcklingar
2 hÄrdkokta Àgg
dillkvistar
75 g leverpastej
salt- eller Àttiksgurka
2 rivna morötter
citronsaft
4-8 skivor ost, svecia eller liknande
1-2 tomater
grönsalladsblad, hackad persilja
- bred tunt med matfett pÄ brödet
- rensa och filea böcklingarna
- placera dem pÄ brödet
- lÀgg hackat Àgg ovanpÄ och garnera med dill
- lÀgg leverpastejen vid sidan om böcklingen med nÄgra gurkskivor
- lÀgg dÀrefter pÄ rivna morötter i en hög
- droppa lite citronsaft över och strö pÄ persilja
- lÀgg till sist pÄ ostskivorna och garnera med ett par tomatklyftor
- stick in nÄgra salladsblad dÀr det behövs
Britta-TĂ„rta
Teig fĂŒr 2 Kuchenbleche: 8 Eigelb 2½ dl Zucker 3,75 dl Mehl 3,75 dl geschmolzene Butter 5 TL Backpulver |
Baiser: 8 EiweiĂ 5 dl Zucker 2½ TL Vanillezucker MandelblĂ€ttchen |
FĂŒllung: 3-4 dl Sahne |
- Butter schmelzen und abkĂŒhlen lassen
- Eigelb und Zucker weiĂ und luftig schlagen
- Mehl, Backpulver und die geschmolzene Butter dazugeben
- Bleche mit Backpapier auslegen und den Teig darauf verteilen
- EiweiĂ sehr steif schlagen, den Zucker zugeben und weiterschlagen
- Eischnee auf den Blechen verstreichen und MandelblĂ€ttchen darĂŒber streuen
- im Ofen bei 150° 20 Minuten goldbraun backen, abkĂŒhlen lassen
- 3-4 dl Sahne schlagen
- Sahne auf eines der Bleche geben und verstreichen, den zweiten Kuchen darauf legen
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